Bewegen

Bewegen met een chronische aandoening

Sportief bewegen is ook voor mensen met een chronische hartaandoening een goed idee: het houdt deconditie in stand, het zelfvertrouwen neemt toe en u slaapt beter. Regelmatig bewegen helpt om sociale contacten te vergroten. Bovendien is de kans groot dat door te bewegen u zich beter in uw vel voelt zitten.

Wilt u graag bewegen of sporten, maar vraagt u zich af of dit mogelijk is met een chronische hartaandoening? Twijfelt u welke activiteiten wel of niet geschikt voor u zijn? Hebt u tips nodig of behoefte aan advies van de digitale sportarts? Hier vindt u de informatie die u nodig hebt om op een veilige manier te gaan sporten en bewegen.

Alles over sport en bewegen

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De website biedt een schat aan informatie over gezond sporten, behandeling van blessures en spierversterkende oefeningen.

Veel uitleg over de aandoeningen, handige flyers met instructie. Van achillespees blessure tot zweepslag……alles op alfabet goed terug te vinden.

Samen bewegen

Een website om in de buurt iemand te vinden om samen te gaan sporten: www.sportpartner.nl.

Hardlopen met Evy: De app om laagdrempelig en gratis te beginnen met hardlopen. U wordt gestimuleerd en begeleid! De app Evy vindt u in Google play en in de App store.

Voorkom sportblessures

Website met tips sportblessures te voorkomen; www.veiligheid.nl/voorkomblessures.

Stappentellen

Met de app Pedometer tel je per dag, week en maand je stappen. Je kunt je zelf een meetbaar doel stellen. De app Pedometer vindt u in Google Play en in de Appstore.