Corona

Naar de huisarts

Blijf de huisarts raadplegen bij klachten waar u zich zorgen over maakt. Neem telefonisch contact op met de praktijk. Informeer welke spreekuren er zijn. Klik hier voor informatie.

Thuisarts.nl

Informatie voor ouderen, mensen met beperking in gezondheidsvaardigheden, laaggeletterden en anderstaligen

 • Pharos
 • Steffie
 • Cedris
 • Beter Oud
 • Hulp of luisterend voor ouderen
  Op deze lijst staan telefoonnummers die ouderen kunnen bellen als zij hulp nodig hebben of behoefte hebben aan een luisterend oor.
 • Illustratrice Leonie Haas tekende praatplaten over corona voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze platen geven heldere uitleg en tips en zijn ook geschikt voor jonge kinderen.
  1. Corona – Basisuitleg
  2. Corona – Voorkom besmetting
  3. Corona – Binnen blijven
  4. Corona – Familie en omgeving
  5. Corona – Veilig wonen
 • Als goed eten en bewegen moeilijker wordt
  Bij het ouder worden is goede voeding, samen met beweging, belangrijk voor het behoud van spierkracht en conditie. Misschien merkt u dat u minder ver kunt lopen dan voorheen, of dat u meer moeite krijgt met dagelijkse dingen? Dit kan te maken hebben met uw voeding. Want als eten moeilijker wordt, kan dat leiden tot tekorten en uiteindelijk tot ondervoeding. Maar wat is nu goede voeding? En hoe kunt u ervoor zorgen dat u in beweging blijft?Hoe zorgt u voor voldoende voeding en beweging tijdens de huidige coronacrisis? Op deze website vindt u informatie en adviezen over zowel goede voeding, ondervoeding als beweging bij ouder worden maar ook specifieke adviezen gerelateerd aan corona.

Behandelwensen documentatie voor patiënten

 Filmpjes

Coronalongplein

Mensen die ernstig ziek zijn geweest door corona en daarvan nog steeds longklachten ondervinden, kunnen vanaf vandaag met hun vragen terecht op coronalongplein.nl. Op het digitale patiëntenplein van het Longfonds komen informatie, ontmoeting, hulp en onderzoek samen.

Mantelzorgers