Hart- en vaatziekten (CVRM)

Harteraad

Wij attenderen u graag op www.harteraad.nl. Een digitaal platform voor patiënten met hart- en vaataandoeningen. U vindt hier adviezen, tips, lotgenotencontact, activiteiten, kennis en tools.
Harteraad is partner van de Hartstichting.

Hypertensie

In het kader van zelfmanagement bij hypertensie kan het meerwaarde hebben dat patiënten zelf hun tensie thuis meten.
Van belang daarbij is uiteraard dat de metingen betrouwbaar zijn. Dit staat of valt met goede voorlichting. Een goed hulpmiddel hierbij is de website van de Nederlandse hypertensievereniging.
Onder het kopje “patiënt” staat een link naar een instructiefilmpje en korte uitleg over hypertensie.

Mondhygiëne en hart- en vaatziekten

Hieronder een instructief filmpje over het belang van goede mondverzorging en de relatie mondverzorging en hart- en vaatziekten.

Stoppen met roken

Pijler van de aanpak van COPD en ook zeer belangrijk bij CVRM en diabetes is stoppen met roken.  Op de website www.ikstopnu.nl staan alle stopmethodes duidelijk op een rij. U vindt er goede apps en een overzicht van alle telefonische coaching. Voor veel patiënten is ondersteuning middels een digitaal platform zeer waardevol.

Meer informatie over stoppen met roken vindt u onder de rubriek COPD.

Wijkracht

De teams en activiteiten van Wijkracht bieden ondersteuning op uiteenlopende gebieden.
Kent u ook het ruime cursusaanbod van Wijkracht? Een voorbeeld van een in te zetten cursus is: “Voel je goed!” Een gratis programma voor volwassenen die gezonder willen (gaan) leven en willen afvallen. De deelnemers volgen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger een cursus over gezond eten en meer bewegen. Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen van een diëtist. Elke deelnemer krijgt een map met praktische informatie, in begrijpelijke taal, over verschillende thema’s die in de groep worden doorgenomen.