Diabetes (DM)

Platform voor mensen met diabetes

Voluit leven met diabetes is hét online platform voor mensen met diabetes, in het bijzonder voor degene die type 2 hebben. Uiteraard kunt u hier ook terecht als u gezonde inspiratie zoekt. Met behulp van het aanbod dat u hier vindt willen wij op een positieve manier aanzetten tot een gezonde en actieve levensstijl.

Herstelcirkel in de wijk

Bij herstelcirkel in de wijk steunen deelnemers elkaar in coöperaties van burgers die samen een omgeving scheppen waardoor meer grip, energie en verbinding ervaren wordt. De coöperatie doorbreekt het patroon van in je eentje worstelen met je leefstijl. Al drie jaar worden hiervan goede resultaten beschreven.

Ook in Twente zijn in steeds meer plaatsen coöperaties actief. Wilt u ook uw diabetes keren? Menzis-verzekerden kunnen zich aanmelden voor deelname.

Keer diabetes om

Wilt u ook uw diabetes keren? Menzis-verzekerden kunnen zich aanmelden voor deelname.

Stoppen met roken

Pijler van de aanpak van COPD en ook zeer belangrijk bij hart- en vaatziekten en diabetes is stoppen met roken.  Op de website www.ikstopnu.nl staan alle stopmethodes duidelijk op een rij. U vindt er goede apps en een overzicht van alle telefonische coaching. Voor veel patiënten is ondersteuning middels een digitaal platform zeer waardevol.

Zelf aan het roer bij diabetes mellitus

Wilt u meer weten over diabetes? Wat het nou precies is of hoe het behandeld kan worden? Over wat u zelf kunt doen om diabetes aan te pakken? Of hoe u zelfcontroles moet uitvoeren?
Kijk eens op DIEP. DIEP® is bedoeld als hulpmiddel bij zelfmanagement-educatie en –ondersteuning voor  alle mensen met diabetes type 2.

Zelfmanagement in quarantainetijd

Op de website van Diabetes Vereniging Nederland (DVN) staat een waardevolle pagina Zelfmanagement in quarantaine tijd. Op deze pagina vindt u informatie en antwoorden op vragen over diabetes in deze tijd die zo anders is door corona. Wij raden u aan deze pagina te bezoeken.